Entertainment

Vrouwenkoor Phoenix doet concertnaam eer aan: In Vuur en Vlam

In Vuur en Vlam: de concertnaam voor hun 40-jarig jubileum hadden de vrouwen van Phoenix niet beter kunnen kiezen. Het was een spetterende avond met veel muzikaal vuurwerk in een volle kerk in Brummen.

Tijdens de binnenkomst in een overweldigend versierde kerk vol kartonnen vlammen werd het publiek al verrast door het koperensemble van het HOB, onder leiding van Erik van Hierden. Het koor startte na opkomst voortvarend met lijflied Viva Tutte le Vezzose (leve alle vrouwen). Voorzitter Marit Welmers benadrukte daarna tijdens haar voorwoord nog eens hoe bijzonder het is dat het koor al 40 jaar bestaat: “40 jaar, er is zo veel gebeurd, mensen komen en gaan, ook zijn er vier vrouwen al vanaf het eerste uur lid. De woorden die in al die jaren van toepassing zijn op ons koor zijn: zingen, verbondenheid, troost en blijdschap. Ik ben er trots op om voorzitter van dit koor te mogen zijn.” Het koor knalde vervolgens We’re gonna put on a show eruit onder leiding van dirigent Alyde Touwen en pianiste Tatiana Laryna. De toon was gezet voor een afwisselende avond met veel verschillende muziekstijlen, zoals Phoenix in die 40 jaar altijd heeft gedaan.

Solisten

Soliste Jacqueline Bosch was uitgenodigd om de concertavond extra op te luisteren en daarvoor slaagde ze met vlag en wimpel. Ze startte in 1997 als sopraan bij Phoenix en maakte daarna carrière als soliste bij diverse opera’s en operettes. Een zeer bijzondere gast dus voor het koor. Jacqueline en het koor zongen samen een paar prachtige nummers zoals I feel Pretty, When you believe en Steal away. Ook solo maakte ze diepe indruk met het Viljalied uit Die Lustige Witwe, Easy on me (met pianist Dennis Leeflang) en Summertime. Bosch genoot zelf ook: “Wat een heerlijke avond was het, iedereen zong zo mooi, het publiek was echt enorm enthousiast, ik voelde zo veel warmte tijdens het zingen.”
Ook dirigent Alyde Touwen liet horen dat ze zo weer als solist aan de slag zou kunnen, ze zong het geweldige ‘Love changes everything’. Een lang, daverend applaus was het antwoord van de toehoorders.
Het koperensemble deed niet onder voor het zanggeweld en liet zeker ook horen wat ze in huis hadden met nummers als Comedy Tonight, Lost lady Found, Lord of the dance en Con te partiro. Het slotlied Thank you for the music met alle zangeressen, muzikanten en alle bezoekers was een waardige afsluiter, de tekst was enorm van toepassing op deze bijzondere muziekavond. Er werd nog lang enthousiast nagepraat tijdens de afterparty. Meer info over het koor en het concert is te vinden op www.vrouwenkoorphoenix.nl