Entertainment

Vier saxofoons in klassiek concert

BRUMMEN – Op zondag 17 maart vanaf 15.30 uur speelt het Berlage Saxophone Quartet in de Kamermuziekserie, georganiseerd door de Werkgroep Kamermuziek, in de Pancratiuskerk aan Kerkstraat 17 in Brummen. “Het is misschien verrassend om vier saxofoons in een klassiek concert te horen, maar dit kwartet laat u ervan genieten en laat u horen hoe goed ze passen bij deze muziek”, aldus de organisatie.

Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuiver en ambachtelijk spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’ (Jury Dutch Classical Talent), toont het Berlage Saxophone Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen. Het Berlage Saxophone Quartet is opgericht in 2008 en bestaat uit Eva van Grinsven, Lars Niederstrasser, Juani Palop en Peter Vigh. Dit saxofoonkwartet wordt gezien als een voorloper van een nieuwe generatie saxofonisten. Ze spelen muziek van Debussy, Glazoenov, Darvishi en Dvorák.

Sommige strijkkwartetten lenen zich zeer goed voor transcriptie voor saxofoon. Zo ook het beroemde en geliefde Amerikaanse kwartet van Antonin Dvorák, dat hiermee een heel eigen en verrassende signatuur krijgt. Glazoenov schreef zijn kwartet speciaal voor saxofoon, die in die tijd als nieuw instrument net zijn intrede had gedaan.

Toegangskaarten à € 20,- zijn te koop via de website www.brummencultuur.nl. Kinderen tot en met 16 jaar hebben na opgave gratis toegang. “Na afloop serveren wij een (gratis) drankje zodat u nog even uw impressies van het concert met elkaar kunt delen.”