Entertainment

Verbinding tot over de rivier

De kaartverkoop voor de voorstelling Vergezicht van Theaterproject De Hoven is voortvarend van start gegaan. De vier voorstellingen die het theatergezelschap zal opvoeren op 24 en 25 september, zijn in de voorverkoop al bijna voor de helft uitverkocht. Met name de voorstellingen van de vrijdag- en zaterdagavond zijn populair.

Bij de voorstelling Vergezicht wordt het publiek getrakteerd op een bijzondere theaterwandeling door de Tichelbeeksewaard, waar muziek, zang en dans niet zullen ontbreken. De Tichelbeeksewaard is het natuurgebied aan de Hovense kant van de IJssel.

Theaterproject De Hoven is een initiatief van Inès Kok van Verzien Theater, dat dit jaar voor de derde keer een productie neerzet die tot stand is gekomen door bewoners van en rondom De Hoven. Kok zegt hierover: “Wat de voorstelling Vergezicht zo bijzonder maakt, is dat wij als gemeenschap de verbinding zoeken met elkaar, maar ook de hand willen reiken naar de mensen van de overkant van de rivier. De Tichelbeeksewaard is een prachtige locatie waar de ‘Heufse’ mensen en de mensen uit de stad elkaar ontmoeten tijdens het wandelen. Maar hoe mooi zou het zijn als deze voorstelling ook kan bijdragen aan verbinding tussen alle mensen uit Zutphen, stads of Heufs. We spelen op een prachtige locatie en brengen een verhaal met een lach en een traan, maar vooral met een thema dat je aan het denken zet.”

Het project heeft in 2018 zijn eerste editie beleefd met de voorstelling ‘Waar ben je?’ en in de zomer van 2019 werd het stuk ‘Tiggeljong’ gebracht.

De voorstelling Vergezicht wordt vier maal opgevoerd, op de volgende tijdstippen: vrijdag 24 september om 18.30 uur, zaterdag 25 september om 10.30, 14.00 en 17.30 uur. Kaarten kosten €10,- en €5,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Kaarten kunnen besteld worden via de website www.verzien.nl/hoventheater