Entertainment

Van uitstel kwam geen afstel

WARNSVELD – “Eindelijk. Het mag weer!” Het was even slikken voor Rick Vreeman, nadat hij in maart 2020 te horen kreeg dat de eerste editie van het Hakunama Tentfeest niet door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Maar nu – precies twee jaar later – kan de vriendengroep van Vreeman op zaterdag 2 april eindelijk het weiland aan de Rijksstraatweg in Warnsveld inrichten voor een ‘uitermate mooi feest’.

“Tijdens de allereerste persconferentie in 2020 zakte de aarde onder mij weg. Na een jaar van keiharde voorbereidingen viel het hele plan vlak voor de aftrap in duigen. René Karst (Atje voor de sfeer) was de eerste die mij belde om te vragen hoe het met mij ging. Enkele dagen later belandde hij op de IC, dat was behoorlijk intens”, aldus Rick. “Ik ben megatrots op de steun en support van vrienden en betrokken partijen: we hebben elkaar echt door de crisis getrokken.”

‘Unieke sterrentent naar Warnsveld’

Op 1 januari van dit jaar heeft Vreeman met een flinke dosis optimisme op zak de gok genomen en is weer gaan bellen. “Ik ben bij alle betrokken partijen op de koffie geweest, even checken hoe het de ondernemers vergaat. De cultuursector heeft in mijn ogen echt de hardste klappen gevangen en het is allemaal niet zo vanzelfsprekend dat iedereen nog op twee benen staat. Zo hebben wij bijvoorbeeld eind vorig jaar naar een nieuwe tentenbouwer moeten zoeken, simpelweg omdat een festivaltent bouwen vakwerk is. De rest hoef ik denk ik niet uit te leggen. Uiteindelijk is alles goed gekomen en komt er een unieke sterrentent naar Warnsveld. Hier is er maar één van in de Benelux.”

De line-up zal hetzelfde blijven, maar wellicht met ‘iets’ meer energie: Mooi Wark, René Karst, Lijn 7 en DJ Jeronimo zullen in zes uur de graspollen doen rollen in het weiland aan de Den Elterweg. “Iedereen, vrienden, familie, artiesten, cateraars, noem maar op, hebben er mega-veel zin in. We staan aan de start van een nieuw tijdperk en trappen hem hier af!” Er zijn nog kaarten voor zaterdag 2 april, maar wacht niet te lang: www.tentfeesten.nl. “En kom op tijd: we starten al om 19.00 uur!”