Entertainment

Van bluesduo tot veelzijdig kwintet  

WARNSVELD – Zondag 15 oktober, van 14.30 tot 17.00 uur, treden The Mule Stompers op in café-restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.

Koen Jacobs (gitaar, banjo, mondharmonica, zang) en Roderik Rodermans (gitaar, zang) vormden in 2015 het duo The Mule Stompers, dat lange tijd voornamelijk actief was in de Nijmeegse blues-scene. In de loop der jaren ging het tweetal zich daarnaast meer en meer richten op swingjazz en traditionele blues. Zo ontstond een repertoire van stijlen, dat bomvol zit met covers van legendes uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, zoals Bob Wills, Hank Penny en Te Hokum Boys. Muziek die je weinig hoort, maar die niemand is vergeten.

Bij optredens op festivals waren er vaak contacten met muzikanten die er wel oren naar hadden om met de Stompers mee te spelen. En hoewel The Mule Stompers met veel plezier ook nog steeds als duo optreden, breidde de band zich – met klarinet, contrabas en wasbord – uit tot het succesvolle en veelgevraagde kwintet dat zondagmiddag 15 oktober optreedt bij Jazz at The Peacock in De Pauw.

Naast Koen Jacobs en Roderik Rodermans bestaat het ensemble uit Fedde Sapelli (contrabas), Maaike Tromp (klarinet) en Martijn Marges (wasbord). De entreeprijs bedraagt €10,-. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl