Entertainment

Unieke terugblik op een bijzondere tijd

In deze coronatijd heeft iedereen kunnen merken dat verbinding en het omkijken naar een ander heel belangrijk zijn. Voor veel mensen kregen de dagindeling en vrijetijdsbesteding ineens een andere wending. Bibliotheek Brummen|Voorst interviewde 28 inwoners uit deze gemeenten over dit onderwerp en publiceerde de verhalen in het magazine Ochtendpost. Wethouder Ingrid Timmer van gemeente Brummen ontving een van de eerste exemplaren.

Vanaf maart 2020 werd Nederland met het coronavirus geconfronteerd. Iedereen was genoodzaakt om wekenlang in en om het huis te leven. Die maatregel had een enorme impact op onze economie, onze vrijheid en op ons dagelijks leven. In deze periode interviewde de bibliotheek 28 inwoners uit de omgeving van Brummen en Twello om te horen hoe zij zich staande hielden in deze tijd. De interviews werden gepubliceerd in het Brummens Nieuws, het Voorster Nieuws en op de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Onder de naam Ochtendpost zijn alle verhalen nu ook gebundeld in een handzaam magazine.

Het eerste gedrukte exemplaar van Ochtendpost werd door de directeur van de Bibliotheek Brummen|Voorst, Mirjam Wijers, aan wethouder Ingrid Timmer overhandigd. “De persoonlijke inkijk in hoe inwoners deze coronatijd beleven maakt Ochtendpost een unieke terugblik op een voor velen bijzondere tijd”, aldus de wethouder. Het magazine is verkrijgbaar in de vestigingen van de bibliotheek in Eerbeek en Brummen.