Entertainment

Toppianist op het Baderorgel

ZUTPHEN – Zondag 23 juni om 16.00 uur komt Hannes Minnaar op uitnodiging van de Stichting Henrick Baderorgel weer naar Zutphen voor een orgelconcert in de Walburgiskerk.

Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij treedt veelvuldig op in Nederland en daarbuiten met een breed repertoire, dat reikt van Bach tot muziek van vandaag. Zo soleerde hij met vrijwel alle Nederlandse orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij heeft daarnaast een passie voor kamermuziek, en is sinds de oprichting in 2004 pianist van het Van Baerle Trio.

Naast zijn pianostudie bij Jan Wijn studeerde hij ook orgel bij Jacques van Oortmerssen. Hij geeft sinds enkele jaren af en toe een orgelconcert en deed dat inmiddels onder andere in Amsterdam (Westerkerk), Breda (Grote kerk), Dordrecht (Bachorgel Grote kerk), Groningen (Martinikerk) en Zutphen (Walburgiskerk).

Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, Frank Martin, Jan Pieterszoon Sweelinck, Bert Matter en Franz Schmidt.

Entreetickets kosten online €15,- en aan de kassa €20,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.baderorgel.nl/product/orgelconcert-hannes-minnaar-zondag-23-juni-2024. (Foto: Lars van den Brink)