Entertainment

Toonkunst Zutphen zingt vrolijk door

Toonkunst Zutphen hoopt gauw de stellingen van de pré-coronatijd, zoals op bijgaande foto is te zien, weer in te nemen.

“Nee, natuurlijk komen we niet samen in een boerenschuur of op een andere obscure locatie om illegaal samen te zingen. De gezondheid van onze leden staat voorop en daarom repeteren we veilig thuis via Zoom”, aldus Ton Cremers, bestuurslid PR en communicatie van Toonkunst Zutphen.

“Dat gaat zo: de leden loggen in op de gebruikelijke repetitietijd en onze dirigent, Hans Lamers, geeft vanuit zijn studio thuis aanwijzingen. Hij vertelt over de aard van het stuk dat we nu op de lessenaar hebben, de Messiah van Händel, geeft aan hoe we de muziek moeten interpreteren en zingt passages voor. Daarbij wordt hij geassisteerd door de correpetitor Floor Lanz aan de piano. Daarna is het onze beurt: wij horen de muziek en zingen zo goed en zo kwaad mogelijk onze partij. Wij horen elkaar niet, maar zien elkaar wel en maken op deze manier toch goed kennis met deze prachtige muziek. En ja, we missen natuurlijk de steun van de overige zangers; niet alleen met zingen maar ook fysiek, want een koorrepetitie is ook een sociale gebeurtenis.”

De hoop is er om na de zomervakantie weer ‘echte’ repetities te laten plaatsvinden in het Stedelijk in Zutphen. Tot die tijd zijn Zoom-repetities aangezegd. “Voor aspirant-leden is dit ook een uitgelezen kans om kennis te maken met het koor en het repertoire dat we zingen. Wij zijn altijd op zoek naar goede zangers, met name bassen en tenoren; ook vrouwen zijn bij die laatste categorie welkom, want ze hebben soms een prachtige tenorstem. Geheel vrijblijvend opgeven kan via e-mail: secr.toonkunstzutphen@gmail.com. Dan krijgt het aspirant-lid een link toegestuurd om deel te nemen aan de volgende repetitie.” Voor meer informatie, zie de website www.toonkunstzutphen.nl