Entertainment

Theaterproject De Hoven verder met nieuwe regisseur

ZUTPHEN – Theaterproject De Hoven heeft in Sandra Boogert een nieuwe regisseur gevonden die de vierde editie van het project gaat vormgeven. Onlangs heeft Inès Kok van Verzien het stokje doorgegeven aan Boogert. Kok, die als initiatiefnemer van het theaterproject in de afgelopen jaren drie bijzondere voorstellingen op haar naam heeft gezet, stopt in verband met emigratie als creatief brein van het project.

Sandra Boogert is geen nieuwkomer op het gebied van theater en musical. In de afgelopen jaren is ze als regisseur actief geweest in het Utrechtse Vreeland, waar ze verantwoordelijk was voor vergelijkbare producties als in De Hoven. Net als Theaterproject De Hoven waren toen spelplezier, samenwerking en verbinding belangrijke uitgangspunten. De tegenwoordig in Zutphen woonachtige Boogert vertelt enthousiast over haar laatste voorstelling Robin Hood in Freeland Wood: “Het is zo bijzonder om samen met de mensen uit je eigen buurt iets neer te zetten waar iedereen zich aan verbindt. De sfeer was fantastisch en het resultaat was om kippenvel van te krijgen. Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om hier in De Hoven met evenveel passie weer aan de slag te gaan.”

In navolging van eerdere edities zal er een voorstelling gerealiseerd worden in en om De Hoven, waarbij er niet voorbijgegaan wordt aan de historie van dit bijzondere deel van Zutphen. Naast theater wordt ook gebruik gemaakt van andere kunstdisciplines, zoals zang en dans.

Alle belangstellenden tussen 10 en 100 jaar kunnen zich opgeven om mee te spelen of mee te helpen om de productie tot een succes te maken. Mensen die willen meespelen of helpen bij het maken van kostuums, decors, techniek, opbouw, kaartverkoop, catering, grime of als gastvrouw/heer willen optreden, kunnen zich melden door een mail te sturen naar: theaterdehoven@gmail.com.

Volg Theaterproject De Hoven via facebook.com/theaterprojectdehoven en instagram theaterproject_dehoven

Foto:

Bij het terrein van voormalig kasteel De Marsch in De Hoven gooit theatermaker Inès Kok het stokje over naar de nieuwe regisseur van Theaterproject De Hoven, Sandra Boogert. Volgend jaar vindt rondom deze plek een theaterspektakel plaats. (Foto: Fred Meijer)