Entertainment

Terug naar 14e eeuw in De Herberg van Gelre

Wil je deze kerstvakantie een onvergetelijk uitje? Laat je dan verrassen door de multimediashow De Herberg van Gelre in Het Koelhuis en reis mee naar het jaar 1351. Laat je verrassen door de personages, droom weg bij de animaties, maar pas op… het decor kán bewegen.

Storyroom Zutphen vertelt op een nieuwe en unieke manier verhalen over de geschiedenis van Zutphen en Gelre. De Herberg van Gelre is een half uur durende multimediashow met geprojecteerde animaties, personages, acteurs en bewegende decorelementen in een extra bijzondere setting, namelijk de kelder van Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1.

Jong en oud

De show gaat op donderdag 17 december in première en is te zien tot en met 31 december. Het Koelhuis is de industriële locatie in Oost-Nederland en de robuuste kelder geeft een extra bijzondere lading aan de show die leuk is voor iedereen van 8 tot 80 én ouder. Zutphenaar Remco is de Vries is de initiator van Storyroom Zutphen: “Met onze multimediashow vertellen we op een heel nieuwe manier verhalen. Uniek in Nederland en ik kijk er naar uit om de show te laten zien in Zutphen.”

Ontmoet de Reinouds

Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt. Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Onder zijn leiding gaan we terug naar de 14e eeuw en komen we terecht in een kwakkelende herberg. We volgen de Hanzeroute en zijn aanwezig bij het ontstaan van het Hertogdom Gelre. Daar ontmoeten we ook Reinoud de Eerste tot en met Reinoud de Vierde. Hier en daar komen we langs een kerker en een kloostergalerij met het ongezouten commentaar van de stamgasten, die wel van een beetje spanning houden.

Wil je deze nieuwe show niet missen? Wacht dan niet te lang met het reserveren van je kaarten. In verband met de richtlijnen rondom corona is er per show plaats voor maximaal 30 bezoekers. De Herberg van Gelre is te zien van 18 tot en met 31 december om 11.00, 13.00, 15.00 en/of 17.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Er zijn speciale herbergtafels te reserveren voor één tot vier personen. Kaarten kosten 8,50 euro per persoon.

Zie de website www.storyroomzutphen.nl