Entertainment

Tentfeest een nieuwe traditie in Warnsveld

WARNSVELD – De beste ideeën ontstaan meestal in het café, de keet of op een ander feest. Dit overkwam ook een vriendengroep uit de Achterhoek: een dik tentfeest zou toch ‘donders mooi’ zijn? Het bleef niet bij een biertje en een idee. Inmiddels heeft de eerste editie plaats gevonden en staat de tweede voor de deur. Het evenement draagt de naam Hakunama Tentfeest, eveneens ontstaan aan de bar.

“De benaming is afgeleid van ‘Hakuna Matata’. Dit betekent in de Afrikaanse taal Swahili ‘geen zorgen’. En dat is precies ons doel tijdens dit tentfeest. Tijdens de eerste editie hebben we ons doel uitermate waar gemaakt. Er is een nieuwe traditie geboren”, aldus Rick Vreeman, initiatiefnemer van het event.

Vol trots blikken ruim zeventig vrienden vooruit richting de tweede editie, met wederom een hoog feestgehalte. Rick: “Het is een heel avontuur richting het eerste weekend van april, wanneer de megatent weer neerstrijkt op weiland Den Elterweg, ter hoogte van de Rijksstraatweg in Warnsveld. We starten de opbouwweek met enkel een bouwkeet en een dixie en in zes dagen verandert het weiland in een heus festivalterrein.”

Het Hakunama Tentfeestteam hoopt een vertrouwd gezicht te worden op de evenementenkalender. Ieder eerste weekend van april trappen zij het festivalseizoen af in een grote zesmaster op het vers begroeide weiland aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Volgens de organisatie zit het succes ‘m in het feit dat dit feest verbindt en zij niet besparen op de line-up. Rick: “We hebben onder het genot van een paar potten pils een avond lang promo’s bekeken van diverse feestbands, een top 3 gemaakt en deze hebben we opgezocht in verschillende feesttenten. Hieruit hebben we onze favoriet voor de komende editie uitgesproken.” Hierbij let de organisatie niet alleen op de muzikale kwaliteiten, maar vooral ook op het feestgehalte: de show en beleving. De feestband Proost! zal dit jaar de sterren van het doek spelen. Daarnaast komt Boer Bennie de boerendochters toe høken en zal Vieze Jack het ook niet beschaafd houden. Dit alles onder begeleiding van de regionaal bekende DJ Jeronimo. “Geen lauwe start dus, gelijk gas d’r op!”

Zaterdag 1 april om 19.00 uur gaan de poorten open. Men kan de organisatie volgen via social media (@hakunamatentfeest). Voor meer informatie en tickets kan men terecht op www.tentfeesten.nl. (Foto: Dennis van der Toorn Vrijthoff)