Entertainment

Swingende gipsy jazz

WARNSVELD – “Na de zoveelste coronaonderbreking maakt Jazz & So zich op voor een hopelijk lange periode van concerten in de serie Jazz at The Peacock op elke derde zondag van de maand. Ons jaarlijkse programma bestaat uit zes concerten New Orleans (revival) jazz, die worden afgewisseld met concerten in andere jazzstijlen, zoals swing, blues, boogie, latin en gipsy”, vertelt Hans de Groot.

Op zondag 20 maart, van 14.30 tot 17.00 uur, is het Nijmeegse kwartet Les Faux Manouches te gast in De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. De band, opgericht in 2017, verwierf al de nodige bekendheid, ook in het circuit van de Nederlandse jazzclubs, al was dat tot vorig jaar onder de naam The Bojangles. Die naam bleek bij nader inzien niet helemaal te passen bij de muziek waar ze voor staan, gaf af en toe wat verwarring, en onder het motto ‘beter laat dan nooit’ gaan ze nu door het muzikale leven als Les Faux Manouches.

Jazz Manouche is de oorspronkelijke aanduiding van de zigeunerjazz van Franstalige Roma’s. Een nieuwe naam dus, maar de muziek is dezelfde gebleven. Het gevarieerde repertoire bestaat uit aanstekelijke, instrumentale swingjazz in de stijl van Django Reinhardt en de befaamde Hot Club de France, aangevuld met veelal bekende jazzstandards, sfeervolle bossa’s, opzwepende rhumba’s en een enkele wals. Deze karaktervolle mix van stijlen zorgt voor een aangename, relaxte sfeer.

Het ensemble bestaat uit Maaike Tromp (klarinet), Carlo Gentenaar (gitaar), Mick Verweij (gitaar) en Roeland Terhuizen (contrabas). Voor meer informatie: www.jazzandso-zutphen