Entertainment

Sopraan in de bieb

WARNSVELD – Bij twijfel hard zingen. Zo heet de lezing die door Francis van Broekhuizen wordt verzorgd bij Bibliotheek Warnsveld, op woensdag 23 november van 20.00 tot 22.00 uur. Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland, die haar overtuigende zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. In de zomer van 2022 verscheen haar eerste boek. Ze vertelt over haar boek ‘Bij twijfel hard zingen’ en gaat dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven.

Bij twijfel hard zingen

Bij twijfel hard zingen. Zo heet de lezing die door Francis van Broekhuizen wordt verzorgd bij Bibliotheek Warnsveld, op woensdag 23 november van 20.00 tot 22.00 uur. Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland, die haar overtuigende zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid. In de zomer van 2022 verscheen haar eerste boek. Ze vertelt over haar boek ‘Bij twijfel hard zingen’ bij de Bibliotheek in Warnsveld. Deze lezing organiseert de Bibliotheek samen met Readshop Warnsveld.

In ‘Bij twijfel hard zingen’ gaat Francis van Broekhuizen, ’s lands geliefdste operazangeres, musicalster, tekenaar en tv-personality, dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. De geliefde en fascinerende Van Broekhuizen, bekend van theater, radio en televisie, weidt op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium.

Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland. Ze heeft als lid van het solistenensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera.

De kosten voor de bijeenkomst bedragen €10,-. Aanmelden via de website graafschapbibliotheken.op-shop.nl