Entertainment

Rondje Cultuur in Brummen en Eerbeek

BRUMMEN/EERBEEK – Over zes maanden, op zondag 11 september, zal het in Brummen en Eerbeek bruisen van de culturele activiteiten. Op verschillende markante plekken binnen de gemeente wordt door en voor de bewoners van de gemeente Brummen een gratis cultureel evenement georganiseerd in de buitenlucht.

“Het doel van Rondje Cultuur 2022 is om het culturele leven in de gemeente Brummen weer te laten opbloeien na een gedwongen pas op de plaats”, aldus Marie-Thérèse Snelders, voorzitter van de Culturele Stichting Gemeente Brummen. “Wij geven de cultuuruitvoerenden uit de gemeente weer een podium, waarop zij zich kunnen presenteren aan de bevolking. Anderzijds bieden wij de bevolking ook weer een fantastisch dagje uit voor het hele gezin. Wij zijn de gemeente Brummen zeer erkentelijk dat zij direct dit initiatief hebben omarmd en ook ondersteunen.”

De Culturele Stichting Gemeente Brummen heeft het gerenommeerde organisatiebureau Mood Concepts uit Eerbeek in de arm genomen om zorg te dragen voor een professionele productie en uitvoering van Rondje Cultuur 2022.

Divers aanbod
Rondje Cultuur zal een divers aanbod presenteren, variërend van optredens door koren, orkesten, theater, dichters, maar ook dj’s en popartiesten. Tevens zijn er verschillende exposities en workshops voor jong en oud. Muziekvereniging Eendracht, vrouwenkoor Chic & Shanty, Kunstkring Brummen, dorpsdichteres Marije Verbeeck, Harmonie Orkest Brummen, Ritme Op Maat en vele anderen hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Om zorg te dragen voor een zo groot mogelijk publiek voor alle deelnemers, buigt de organisatie zich momenteel over het aantrekken van één of twee nationale publiekstrekkers. Verschillende horecagelegenheden en diverse prachtige locaties die de gemeente rijk is, zullen hun medewerking verlenen aan deze feestelijke dag. Kasteel Engelenburg, Grand Café de Korenmolen, Restaurant Stuyv inn, Concordia, Muziekkoepel Eerbeek en Gastrobar ’t Kromhout hebben hun medewerking toegezegd. Tevens wordt er gewerkt aan fietsroutes, het programma en aanverwante activiteiten.

Praktisch iedereen kan deelnemen
Alle cultuuruitvoerenden die woonachtig of geboren zijn in de gemeente Brummen, kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan Rondje Cultuur. Of het nu gaat om een muzikale uitvoering, dans, literaire voordracht, toneel, film, cabaret, etc. Of je nu al jaren lid bent van een vereniging of gewoon zeer verdienstelijk bezig bent op je zolderkamer. Praktisch iedereen kan deelnemen. Ben jij geïnteresseerd of ken je iemand? Kijk dan op www.rondjecultuur.nl voor de inschrijfvoorwaarden. Ook geïnteresseerden in samenwerkingen en/of partnerships kunnen zich via de website melden.

Voor meer informatie en/of vragen: Culturele Stichting Gemeente Brummen & Mood Concepts, te bereiken per mail via info@rondjecultuur.nl