Entertainment

Reünie Emmanuel Singers Zutphen

ZUTPHEN – In 1967 begon de familie van Dijk een combo, met als zangeres Pauline de Bont. Zij gaven de kerkdienst een andere naam: De Beatmis. Vanaf dat moment kwamen er kerkdiensten die de jeugd meer aanspraken. Ook werd de muziek eigentijds.

“Het ging niet alleen om het zingen, maar vooral ook om de gezelligheid samen. Na de repetities was het nog lang nazitten aan de bar in de koffiekamer met een biertje, wijn of fris. Met regelmaat werd er laat op de avond nog een patatje gehaald voor iedereen. Je groeide samen op en er ontstonden liefdes. Er zijn heel wat trouwfeestjes geweest met de daarop volgende zwangerschappen. Bij het koor kwam je en bleef je vele jaren, met uitschieters van wel 25 jaar lidmaatschap. Zo was de naam Jongerenkoor Emmanuel niet meer van toepassing”, vertelt Clementine Wolters.

“De jongeren waren ouder geworden en zo groeide de naam mee en ontstonden de Emmanuel Singers Zutphen. Met niet alleen Nederlandstalige, maar ook Engelse, Duitse, Franse en zelfs Afrikaanse liedjes. Gospelsongs lieten de kerk swingen. Het koor ging met regelmaat ‘on tour’ en heeft zelfs in Schotland concerten gegeven. Koorweekenden en koorfeesten zijn nog altijd herinneringen waar met plezier op wordt teruggekeken. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan het koor. In 2012 ging de stekker er uit en zoals u waarschijnlijk weet is de Emmanuelkerk gesloten.”

Nu, in 2022, hebben een aantal oud-leden de koppen bij elkaar gestoken en organiseren zij een reünie op zondag 18 september van 14.00 tot 18.00 uur. Oud-koorleden zijn van harte welkom. Het dagprogramma begint met koffie en thee in de benedenzaal van de Emmanuelkerk. Daarna gaat men een uurtje samen zingen in de bovenkerk en vervolgens herinneringen ophalen met een hapje en een drankje. Opgeven kan via e-mail: esz@planet.nl onder vermelding van ‘Reünie ESZ 2022’. De kosten voor deze reünie zijn: €15,-.