Entertainment

Relatie tussen mens en machine

Op zaterdagavond 6 juli komt HIIIT naar de Buitensociëteit van Theater Hanzehof met ‘Ma(n|chine)’. Een concert in het kader van de tentoonstelling ‘Folding Ambivalence’, met werk van Zeno van den Broek en Pauline Nijenhuis bij Dat Bolwerck.

Componist en kunstenaar Zeno van den Broek onderzoekt de relatie tussen mens en machine. In transdisciplinair werk ‘Ma(n|chine)’ doet hij dit samen met vier slagwerkers, gemodificeerde basdrums en verschillende drumrobots. In de karakteristieke uitgebeende, maar intense visuele en muzikale stijl van deze veelgeprezen maker gaan performers uit het digitale domein een dialoog aan met die van vlees en bloed. Een overweldigende verkenning van het spanningsveld tussen het algoritmische én het menselijke in compositie en uitvoering.

HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) is een Nederlands slagwerkensemble bestaande uit vier tot zes slagwerkers. Sinds 1977 is de groep actief in binnen- en buitenland.

Folding Ambivalence

Het bevragen van de menselijke relatie met de digitale wereld is cruciaal voor onze tijd. In de werken van Zeno van den Broek en Pauline Nijenhuis wordt de bezoeker uitgenodigd na te denken over zijn of haar eigen positie hierin. De combinatie van het werk van Nijenhuis en Van den Broek benadrukt het analoge (geweven werken) en het digitale (geweven schermen).

Aansluitend op de feestelijke opening van deze tentoonstelling, is er ‘s avonds een speciale live performance van Zeno van den Broek & HIIIT in de Buitensociëteit georganiseerd.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn verkrijgbaar via www.hanzehof.nl of bij de kassa van de Hanzehof, van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur.