Entertainment

Passie, emotie en Zuid-Amerikaanse swing: Beethoven in Het Koelhuis

De spetterende afsluiting van het Beethoven festival

Zondag 30 juni landt Beethoven in Het Koelhuis in Zutphen. Met vroeg in de middag een concert vol passie en emotie met Cathelijne Maat en Jacobus den Herder. En aan het eind van de middag de spetterende afsluiting van het Beethoven Festival: voetjes van de vloer met de Cubaanse jazzpianist Ramón Valle! Zijn warme en jazzy bewerkingen van Beethovens compositie nodigen uit om lekker mee te swingen.

De zondagmiddag start met Beethoven op vleugels: Cathelijne Maat en Jacobus den Herder brengen de composities van drie componisten tot leven. Met een virtuoze uitvoering van composities van Beethoven, Poulenc en Rachmanioff, neemt ze je mee op een reis door emoties: stormachtig en teder, gepassioneerd en naar binnen gekeerd. Je ontdekt een diepe connectie tussen Beethovens revolutionaire geest en de opwindende stroming van de romantiek.

Aan het einde van de middag kun je je onderdompelen in de spetterende afsluiting van het Beethoven Festival. De voetjes mogen van de vloer tijdens de warme en jazzy klanken die jazzpianist Ramón Valle uit de piano tovert. De van origine Cubaanse pianist kreeg de Zuid-Amerikaanse swing met de paplepel ingegoten en dat hoor je in zijn bewerking van Beethovens compositie. Combineer dat met de industriële sfeer en kleurige verlichting in het Koelhuis en je weet dat je niet stil kan blijven zitten! Het Ramón Valle Trio bestaat uit: Ramón Valle (piano, lead), Omar Rodriguez Calvo (contrabas) en Rodney Barreto (drums).

Tickets: beethoven-festival.nl

Datum: Zondag 30 juni 2024

Tijden: Start 13.30 (Beethoven op vleugels) en start 16.30 uur (Ramón Valle Trio)

Adres: Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen