Entertainment

Pakje Kunst tijdelijk verhuisd

Al ruim een jaar bevindt zich in de bibliotheek van Zutphen een bijzonder fenomeen: de Pakje Kunst-automaat. Drie deelnemende kunstenaars exposeren momenteel in Dat Bolwerck, aanleiding voor Pakje Kunst Zutphen om de automaat uit logeren te laten gaan naar de Zaadmarkt 112.

Een echte, ouderwetse, mechanische sigarettenautomaat: pure nostalgie voor (voormalige) rokers. “Voor de kunstverzamelaars van nu een plek waar je je kunt laten verrassen door een uniek kunstwerkje te trekken. Door 2 x 2 euro in de automaat te stoppen ervaar je het gevoel en beleef je de sensatie van de werking van de automaat. Kunstenaars uit onder andere Zutphen, Lochem, Gorssel, Vorden, Almen en Warnsveld maken geregeld unieke werkjes. Deze zijn zo klein als het formaat van een (sigaretten)pakje. En dat is een hele nieuwe en inspirerende uitdaging!”

Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden. Ook is het een laagdrempelige manier om met kunst in aanraking te komen. “Ideaal als cadeautje bij een bos bloemen of fles wijn. En natuurlijk zeer verslavend als verzamelobject.”

Pakje Kunst is elke woensdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en elke donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.