Entertainment

Opnieuw filmklassiekers bij Luxor Classics Club

ZUTPHEN – Na het succes van de eerste reeks vertoont Luxor Theater, Houtmarkt 64 in Zutphen, in november opnieuw vier filmklassiekers op het grote doek, waarvoor ze ook gemaakt zijn.

Filmklassiekers kennen we vaak alleen van de tv of dvd. Dat is jammer, want ze zijn gemaakt voor het grote doek en komen daar pas volledig tot hun recht. Daarom is er de Luxor Classics Club. Hierin worden – telkens in reeksen van vier – klassieke films van grote regisseurs vertoond op woensdagavonden. De films zijn afzonderlijk te zien tegen de reguliere entreeprijs van €10,-. Met een Luxor Classics Club-kaart kun je voor €25,- naar alle vier. Na een succesvolle introductie afgelopen juni, start Luxor Classics Club in november een tweede reeks met de volgende films:

Mamma Roma (Pier Paolo Pasolini, Italië 1962)
Nadat ze jarenlang als prostituee heeft gewerkt in de straten van Rome, heeft Mamma Roma (Anna Magnani) genoeg gespaard om een mooi appartement en een fruitstalletje te kopen. Pasolini’s meesterwerk is opnieuw uitgebracht ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Te zien woensdag 2 november.

The Killing (Stanley Kubrick, VS 1956)
Ingenieuze film noir (zie scènefoto) over een groep misdadigers die een overval pleegt op een paardenrenbaan. Meesterlijk vanwege de knappe vertelstructuur en de zorgvuldig uitgewerkte camerabewegingen. Het eerste briljante hoogtepunt uit Kubricks imposante oeuvre. Te zien woensdag 9 november.

Dragon Inn (King Hu, Taiwan 1967)
Iconische, strak gestileerde en gechoreografeerde doorbraakfilm van de Taiwanese meester van de martial-arts-cinema. Bekend uit Tasi Ming-liang’s film Goodbye, Dragon Inn. Dankzij Eye nu in volle glorie te zien. Te zien woensdag 16 november.

Lessen in liefde (Ingmar Bergman, Zweden 1954)
Een lichtvoetige ‘Bergman’ vol ironie, warmte en vrijheid. Gyneacoloog David valt na zestien jaar huwelijk voor de charmes van één van zijn patiënten. Dat valt slecht bij zijn vrouw Marianne, die uit wraak naar Kopenhagen vertrekt om daar een oude romance nieuw leven in te blazen. Te zien woensdag 23 november.

Alle films beginnen om 20.00 uur. Tickets en clubkaarten zijn verkrijgbaar via de website luxorzutphen.nl of aan de theaterkassa.