Entertainment

Opening Kindermuziekweek vanuit Eerbeek

EERBEEK – De vijfde landelijke editie van de Kindermuziekweek vindt plaats van 24 maart tot en met 2 april. Ruim honderd organisaties, van Het Concertgebouw tot een kinderdagverblijf en van het Rotterdams Philharmonisch Orkest tot een lokaal jeugdensemble uit de gemeente Brummen, organiseren samen meer dan 350 activiteiten.

Driehonderd basisschoolleerlingen uit Eerbeek, Hall, Brummen en Leuvenheim zingen tijdens de opening gezamenlijk het Kindermuziekweeklied ‘Iedereen Verstaat Muziek’. Thema dit jaar is ‘De wereld rond’. De Kindermuziekweek benadrukt het belang en de impact van muziek: het verbindt, het maakt blij en muziek maken kan altijd en overal.

De officiële opening wordt gehouden op vrijdag 24 maart vanaf 11.00 uur in sporthal De Bhoele in Eerbeek. De presentatie van deze live YouTube-uitzending is in handen van vlogger Teun Peters. Er wordt verbinding gemaakt met andere locaties in Nederland waar de Kindermuziekweek losbarst. Een Doe Maar Mee Band bestaande uit maar liefst 300 kinderen treedt samen op met rapper Pjotr (zie foto) en zal de uitzending afsluiten met het Kindermuziekweeklied, dat op honderden scholen tegelijkertijd zal worden meegezongen. Iedereen is welkom dit evenement bij te wonen vanaf 10.15 uur in De Bhoele of vanaf 11.00 uur via YouTube.

Voor meer informatie: www.kindermuziekweek.nl