Entertainment

Op Festival Ambacht21 zijn kinderen aan zet

Heb je al eens een robotarm geprogrammeerd? Of een brug gebouwd van satéprikkers? Je verwonderd in de wereld van techniek? Op festival Ambacht21 kun je volop ontdekken hoe leuk het is om met je hoofd, hart én handen te werken. Zondag 10 september wordt de binnenstad van Zutphen weer omgetoverd tot een bruisende werkplaats, die uitnodigt om te ontdekken, te experimenteren en vooral te doen.

Festival Ambacht21 laat kinderen op een interactieve en originele manier kennismaken met de wereld van techniek en ambacht. “Op uiteenlopende locaties kun je ervaring opdoen bij échte ambachtslieden en meemaken hoe het is om een technisch beroep te hebben. Nieuw dit jaar is de verrassende en interactieve NEMO Science Tour: een show van ongeveer 20 minuten met spectaculaire experimenten die verwonderen en vooral nieuwsgierig maken. Komt dat zien.”

Workshops, demonstraties en onderwijsplein

Maar Ambacht21 biedt nog veel meer. Er zijn workshops, demonstraties en diverse knutselactiviteiten met oude én nieuwe technieken. Ook de Techniekfabriek Zutphen en middelbare scholen uit de regio nemen deel aan het makersfesival en laten de bezoekers kennismaken met verschillende opleidingen en richtingen voor een toekomst in de techniek.

Open Monumentendag

Net als vorig jaar vindt Ambacht21 dit jaar gelijktijdig plaats met Open Monumentendag. In de hele binnenstad zijn er diverse gebouwen te bezichtigen. Waar de meeste festivalactiviteiten op de Houtmarkt, Groenmarkt en Zaadmarkt plaatsvinden, is men ook van harte welkom bij WALHALLAb (Waterstraat 44), de coolste werkplaats van Nederland en bij MaxxiM (Vaaltstraat 4) voor een workshop alcoholvrije cocktails.

Maquette Hanzestad

In Het Stedelijk Museum op de ’s Gravenhof ga je terug in de tijd en zie je via de prachtige maquette van bouwkundige Constant Willems hoe de Hanzestad eruitzag in 1485. Filmmaker John Post maakte hierover de mooie documentaire ‘De maquettebouwer’, die je tijdens het festival gratis kunt bekijken in het Luxor Theater op de Houtmarkt. Wees er snel bij, want vol is vol.

Festival Ambacht21 vindt plaats op zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Zutphen en is gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de deelnemers en activiteiten op de Facebookpagina van Ambacht21.