Entertainment

Ook leuk voor de niet-bluesfanaten

WARNSVELD – Voor het muzikale aanbod van de serie Jazz at The Peacock heeft Jazz & So gekozen voor vier oude stijl (New Orleans)-concerten, afgewisseld met drie concerten in een andere jazz- of jazzverwante  stijl. Op zondag 16 februari is het tijd voor de blues, met als gasten JJ Sharp & The Salty Dog.

Deze band is opgericht in 2018 door twee mannen met de nodige faam in het blueswereldje, toetsenist Eddy van de Bunte en Jan Scherpenzeel (zang/mondharmonica). Zij hadden goed nagedacht over een vernieuwend concept dat de bluesmuziek meer herkenbaar en toegankelijker moest maken. Getuige de populariteit die de band in korte tijd verworven heeft, zijn ze daar duidelijk in geslaagd. Met een repertoire van krachtige stukken, blues met een rauw randje en rustig gedragen ballads is een mooie uitgebalanceerde mix ontstaan. En toegankelijk is deze muziek absoluut; je hoeft geen doorgewinterde bluesfanaat te zijn om van deze band te genieten, want het blijft allemaal melodieus.

Op het repertoire staat – naast eigen werk – muziek van onder anderen BB King en Eric Clapton. Zwakke plekken kent de band niet; dat drie van de leden een conservatoriumopleiding hebben, zegt eigenlijk voldoende. Frontman Jan Scherpenzeel weet iedere zaal moeiteloos aan zich te binden en gitaarvirtuoos Alex Buiting laat in zijn soli – al ‘pratende’ met z’n gitaar – hemelse muziek horen.

Het optreden vindt zondag 16 februari plaats van 14.30 tot 17.00 uur in De Pauw, Rijksstraatweg 11 te Warnsveld. De entreeprijs bedraagt €8,50. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl. (Foto: Ron van Varik)