Entertainment

New Orleans Jazzband of Cologne (D) bij Jazz at the Peacock

WARNSVELD – In februari ’22 werd hun eerste optreden in De Pauw in Warnsveld wegens Corona geannuleerd, maar op zondagmiddag 16 april gaat het er dan toch van komen. Deze Duitse topband werd in 1959 opgericht onder de naam Maryland Jazzband of Cologne.

De band genoot een mateloze populariteit tot ver buiten de Duitse grens en trad op bij alle grote Europese festivals. Zelfs in New Orleans, het Mekka van de jazz, waren ze meerdere keren present op het fameuze Mardi Gras-festival, met als absoluut hoogtepunt de benoeming in 1994 van de toenmalige bandleden tot ereburger van New Orleans. In 2015 vond  een naamswisseling plaats bij het overlijden van toenmalig bandleider Gerhard “Doggy” Hund, die met instemming van zijn mannen de naam Maryland meenam in zijn graf. Sindsdien gaat de band door het leven met een iets gewijzigde naam, maar wel met dezelfde passie voor pure, traditionele jazz, dezelfde originele bezetting en dezelfde sound en stijl.

In tegenstelling tot veel New Orleans bands, die een fusionstijl ontwikkelden met de blues, of de kant opgingen van de small big band, is de focus van deze band al die jaren gericht gebleven op de revival jazz van de jaren ’50 en ’60. De bezetting tijdens dit Peacock-concert bestaat uit vier Duitsers, twee Nederlanders en een Belg. Special guest is het voormalige Duitse wonderkind Matthias Seuffert (klarinet, sax). Zoveel klasse in één band, een schat aan internationale ervaring en een geweldige passie voor pure New Orleans-muziek, gaan ongetwijfeld leiden tot een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van Jazz at The Peacock!

Bezetting: Bruno van Acoleyen (B), trompet, vocals/Bas Brouwer (NL), trombone/Paul Brandes (NL), contrabas/Matthias Seuffert (D), klarinet, sax/George “Schreuder” Derks (D), piano/Hans Martin “Bull” Schöning (D), banjo, gitaar/Reinhard Küpper (D), drums.

zondag 16 april 14.30-17.00 uur, café/rest. De Pauw Warnsveld, entree 12,50.