Entertainment

Muzikanten in verbinding met het publiek

Pianist Enrico Pieranunzi, jazzpianist uit Italië en Bert Joris, wereldvermaard componist/arrangeur en trompettist uit België, verzorgen zondag 7 april om 15.30 uur in de Hanzehof een optreden met de Dual City Concert Band. Dit unieke samenwerkingsproject wordt gelanceerd onder de titel The Music of Enrico Pieranunzi.

Pieranunzi won al tweemaal de Django d’Or in de categorie beste Europese jazzmuzikant en is te horen op tientallen cd’s, met bijdragen van diverse topmusici, onder wie Charlie Haden, Chet Baker en Philip Catherine. Bert Joris won dezelfde jazzprijs en geldt als expert op drie gebieden in de muziek. Niet alleen is hij een geweldige trompetsolist, ook als componist en arrangeur is hij van uitzonderlijke klasse. Joris werkte eveneens samen met groten uit de jazzwereld.

Beide muzikanten kiezen voor een uitgesproken lyriek in hun spel en hun composities. Door de warmte in hun stukken staan zij direct in verbinding met het publiek. De complexiteit van de muziek staat hen daarbij niet in de weg. Integendeel, juist de gelaagdheid van composities en arrangementen zorgt ervoor dat het publiek en de musici op het puntje van hun stoel zitten.

In de Dual City Concert Band spelen professionele muzikanten uit heel Nederland. Al vele jaren vormen zij het huisorkest van Jazzpodium De Tor in Enschede. In die functie begeleidde het orkest tientallen nationaal en internationaal gerenommeerde gastsolisten in de jazzmuziek, naast concerten als zelfstandige bigband.