Entertainment

Muzikaal weekend in Walburgiskerk

Een muzikaal weekend in de Walburgiskerk start op zaterdag 15 augustus met een optreden van sopraan Marleen van Os en organist Vincent de Ridder in de serie Marktconcerten. Op zondag 16 augustus volgt een orgelconcert met de veelzijdige Italiaanse organist Manuel Tomadin (zie foto).                                                                 

Het marktconcert van zaterdag, dat om 16.00 uur begint, biedt een gevarieerd programma met muziek van onder anderen Bach, Schütz, Vivaldi en Huygens. Sopraan Marleen van Os (1990) studeerde klassieke zang bij Charlotte Riedijk aan Codarts in Rotterdam. Ze vertolkte verschillende operarollen en maakt deel uit van het talentonwikkelingsprogramma NKK NXT van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast geeft Marleen zangles en ontwikkelde zij een workshop getiteld ‘Zingen met je hele lijf’. Op het Baderorgel speelt Vincent de Ridder (1997), die orgel studeert aan het conservatorium van Codarts in Rotterdam. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Gemeenten in Arnemuiden en Dirksland. De toegang is gratis, met een vrije gift bij de uitgang.

Op zondag om 16.00 uur geeft de Italiaanse organist Manuel Tomadin een orgelconcert. Tomadin studeerde piano, orgel, orgelcompositie en klavecimbel in Udine in zijn vaderland. Hij houdt zich bezig met de uitvoeringspraktijk van de renaissance- en barokmuziek, onder meer door studie naar bronnen en instrumenten uit die tijd. Tomadin heeft een drukke concertpraktijk in Italië en Europa en heeft verschillende cd’s opgenomen op historische orgels van de Italiaanse regio Friuli-Venezia Giulia, Nederland en Duitsland. Veel van deze cd’s zijn beoordeeld met vijf sterren. In Triëst werkt hij als docent orgel en klavecimbel aan het conservatorium, als organist in de Lutherse Kerk en als artistiek leider van het festival ‘Johann Sebastian Bach Orgelherbst’. Tomadin speelt werken van Strunck, Borgo, Noordt, Martini en Bach. De toegangsprijs bedraagt 12 euro. Reserveren is noodzakelijk via de website www.baderorgel.nl