Entertainment

Mieke Rous komt bij je thuis!

Mieke, ik heb je leren kennen als iemand die prachtige teksten schrijft en daar muziek van maakt. Hoe ben je daar toe gekomen?

Ik schrijf al heel lang teksten en muziek, dat is een tweede natuur van me geworden, voortkomend uit een scheppingsdrang die ik van jongs af aan heb. Vanaf 2000 schreef ik folky aandoende kleinkunstliedjes die ik met verschillende bands uitvoerde. Dat werd op den duur zelfs mijn broodwinning. Daar leek met corona de klad in te komen. Het voelde als het einde van mijn artiestenbestaan. Maar toen het weer begon te borrelen heb ik het schrijven en muziek maken weer opgepakt. Met ukelele en cuatro (een venezuelaanse mini-gitaar) begeleid ik mijn zang nu zelf. De teksten vloeien nu meer voort uit eigen ervaring en visie.

Je speelt niet meer met een band, maar treedt solistisch op. Hoe gaat dat in zijn werk?

Naast de huiskamerconcerten die ik geef (mijn zogenaamde huis-, tuin- en keukenconcerten), kunnen mensen gebruik maken van mijn cadeauservice ‘liedje aan huis’. Voor dertig euro ga ik dan bij iemand langs om een nummer te spelen uit mijn repertoire. Als drie mensen iemand willen verrassen, hebben ze voor tien euro een origineel cadeau!

Wat zijn de kosten voor een huiskamerconcert?

Daar heb ik geen tarief voor. Dat is iets wat ik aanbied zonder een prijskaartje. Ik hoop wel (en ga ervan uit) dat men mij daarna met een vrijwillige bijdrage wil steunen zodat ik dit werk kan blijven doen. Niet alleen mijn liedteksten zijn dus veranderd, ik wil na mijn herstart ook anders met geld omgaan.

Hoe kunnen we je liedjes leren kennen?

Op mijn website AllesRous.nl, onder het menu ‘cadeauservice’, linken de liedtitels naar het YouTube-kanaal van Alles Rous. Hier vind je door mij gemaakte muziekvideo’s. Het is goed om te weten dat ik geen niks-aan-de-hand-muziek maak die geschikt is voor joepiajee-vieringen. Als je mij boekt, geef je iemand een ontroerend, bespiegelend of geëngageerd miniconcert of liedje cadeau.

Je kunt me ook live komen beluisteren op het concert dat ik zondagmiddag 29 oktober geef (zie advertentie).