Entertainment

Marktconcerten in kerk hervat

ZUTPHEN – Op zaterdag 6 juni om 16.00 uur start een nieuwe serie Marktconcerten in de Walburgiskerk in Zutphen. Stadsorganist Klaas Stok verzorgt samen met mezzosopraan Roelien van Wageningen het eerste concert.

In de maand juni vinden vier marktconcerten plaats, waarbij maximaal dertig toehoorders een plaats kunnen reserveren. Als er veel belangstelling is, zal het concert aansluitend om 17.30 uur herhaald worden. Vanwege de coronamaatregelen is reserveren vooraf noodzakelijk en wordt er een toegangsprijs geheven om de kosten enigszins te kunnen dekken. De gebruikelijk vrije gift aan de uitgang is niet mogelijk.

In het gevarieerde programma is muziek van Bach, Alain, Ravel, Duruflé en Langlais te beluisteren. De alt-mezzosopraan Roelien van Wageningen studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook volgde ze masterclasses bij Bernard Kruysen en Miranda van Kralingen. Roelien zingt tevens in verschillende ensembles en koren, zoals het koor van de Nederlandse Reisopera en het Groot Omroepkoor.

Als organist won Klaas Stok al vele prijzen en gaf hij concerten in binnen- en buitenland. Hij is stadsorganist van Zutphen waar hij het beroemde Bader-orgel bespeelt. Stok is artistiek verantwoordelijk voor de jaarlijkse concertserie van de Stichting Henrick Bader Orgel. Hij speelde en dirigeerde vele concerten voor deze stichting en bracht een cd met onder andere de Schübler-Chorãle van Bach uit. Nog dit jaar zal er een nieuwe cd met werken van Sweelinck van hem verschijnen.

Het concert begint om 16.00 uur, de entreeprijs bedraagt €10,-. Meer informatie en reserveren van tickets via www.baderorgel.nl