Entertainment

Mandala Tribe bij Mr. Jazz

ZUTPHEN – Op donderdag 26 oktober is Mandala Tribe te gast bij Mr. Jazz. De bezetting geeft al aan dat dit concert een geheel eigen muzikale vibe zal doen ontstaan.

Hun muziek wordt gespeeld met tablaspeler Heiko Dijker. Hij zorgt voor de klassieke Indiase ritmiek op dit razend moeilijke percussie-instrument. Voor de instrumentale melodie bespeelt Mark Alban Lotz de Indiase bansuri. Dat is een bamboe dwarsfluit met de zeer herkenbare melodische verbuigingen. Stefan Schmid is bekend van de groep Zuco 103 en zal met zijn elektronische keyboards de nodige soundscapes laten horen. Hij legt een harmonisch landschap neer waarover de Carnatische vocaliste Shaswathi Jagadish (zie foto) haar teksten zal zingen.

Het geheel klinkt zowel klassiek als modern, vanwege de Raga’s die voorzien worden van een beat met elektronische harmonieën. Verwacht dus geen mainstream jazz tijdens dit concert, maar een sfeervolle en soms spirituele benadering van deze vorm van wereldmuziek met voldoende ruimte voor improvisaties. Een unieke groep muzikanten met een heel mooie muzikale boodschap die past in deze tijd. De avond start om 20.30 uur aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. Voor meer informatie, zie de website www.mrjazzzutphen.nl