Entertainment

Luxor trekt met films de wijk in

Na het succes van twee jaar geleden toert Luxor deze zomer opnieuw door de wijken van Zutphen. Van 1 tot en met 16 juli wordt op een centrale locatie in Centrum-De Hoven, het Waterkwartier, Noordveen, Leesten en Warnsveld twee avonden achter elkaar een heerlijke zomerfilm getoond.

De twee films die op het programma staan, zijn de Franse boekverfilming Claire Darling uit 2019 met filmdiva Catherine Deneuve in de hoofdrol en de Nederlandse feelgood-komedie Mi vida uit 2019 met een prachtig acterende Loes Luca. De aanvangstijd is steeds 20.00 uur. Kaartjes zijn voor €4,- op de avond zelf verkrijgbaar, ter plekke en alleen contant betalen.

Het programma ziet er als volgt uit: bij ZVV De Hoven – donderdag 1juli Claire Darling en vrijdag 2 juli Mi vida; Waterkracht – maandag 5 juli Claire Darling en dinsdag 6 juli Mi vida; ’t Warnshuus – donderdag 8 juli Claire Darling en vrijdag 9 juli Mi vida; Het Middenhuis – maandag 12 juli Claire Darling en dinsdag 13 juli Mi vida; DWK-gebouw – donderdag 15 juli Claire Darling en vrijdag 16 juli Mi vida.

In Claire Darling bedenkt de dementerende, oude weduwe Claire dat ze deze wereld met een schone lei moet verlaten en daarop zet ze de inboedel van haar landhuis voor een habbekrats in de tuin te koop. Terwijl de buren vechten om de antiekstukken, komen Claire’s herinneringen uit haar tragische en flamboyante leven plotseling terug.

Mi vida gaat over de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou, die tijdens een taalcursus in Andalusië voor het eerst wordt geconfronteerd met haar eigen dromen en onvervulde verlangens. Als ze aangemoedigd door haar taallerares overweegt in Spanje een nieuw leven te beginnen, komen haar kinderen in opstand.