Entertainment

Lokale helden voor het voetlicht

Arie den Boer (zie foto) is misschien wel de meest veelzijdige Nederlandse slagwerker van dit moment. Vanuit zijn woonplaats Zutphen reist hij de wereld rond als drummer of percussionist voor een breed scala aan (internationaal) bekende artiesten. Live op het podium of in een opname- of televisiestudio.

Samen met Theater de Hanzehof presenteert hij, in de Buitensociëteit, een speciaal voor Zutphen gemaakt concert met ook nog eens een lokaal talent. Elke maand nodigt Arie een bekende Nederlandse artiest uit, met wie hij met een speciaal samengestelde band de artiest begeleidt. Dit alles onder de naam Local Heroes.

Donderdag 12 november komt Cor Bakker, een van Nederlands meest bekende pianisten, naar Zutphen. De veelzijdige pianist brak landelijk door op televisie in de show van Paul de Leeuw en maakte nadien zijn eigen programma’s Cor & Co en Cor op pad.

Deze avond speelt Cor, van 19.30 tot 20.30 uur, met zijn jarenlange compagnon Charly Angenois op bas en gitarist-zanger Bastiaan Mulder, die onder andere in de David Bowie-productie Lazarus speelt. Daarnaast dus Arie den Boer op drums, met wie Cor en Charly ook al jarenlang samen spelen. Het gezelschap wordt gecompleteerd door de in Zutphen geboren en getogen zangeres Rebecca Lobry, die met gemak vele stijlen ten gehore brengt: van tango-orkest Malando tot aan de theaterproductie de Gouden Jaren.

Kaartverkoop via de website www.hanzehof.nl