Entertainment

Lady in RED bij Mr. Jazz

ZUTPHEN – Jazz was verboden terrein voor haar toen ze op haar tiende jaar werd aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Trompettiste Ellister van der Molen raakte daardoor wel gefrustreerd op de klassieke afdeling en ging uiteindelijk toch voor haar passie. De Jazz!

Ze reisde met de conservatorium bigband naar Parijs voor een Duke Ellington project. En daar stond ze dan geïnspireerd door het expressieve plunger-spel van Cootie Williams voor het eerst met een wc-ontstopper op het podium haar noten te blazen. Haar jazz carrière was geboren. Ze komt naar Zutphen met haar programma Women of the Blues uitgevoerd door haar Trio RED. Ellister van der Molen en organist-pianist Bob Wijnen dompelden zich in 2019 onder in de Amerikaanse stad waar de jazz zijn oorsprong heeft: New Orleans. Met hun hammondjazz-formatie ‘RED’ speelden zij een tribute aan de levende jazztraditie daar.

Women of the Blues is het logisch vervolg op deze reis naar oorsprong en essentie. En juist de dames die de blues groot gemaakt hebben o.a. Mamie Smith, Ma Rainey, Clara Smith, Ethel Waters en Bessie Smith krijgen extra aandacht in deze intieme setting waar ook blues-specialist Cem Karayalcin aanschuift op gitaar. Naast de Trompet met of zonder plunger komen ook aan bod de Cornet en de Flugelhorn ook wel bekend als de Bugel.

Dit intieme nostalgische concert is op donderdagavond 19 januari en begint om 20.30 uur in de gewelvenkelder van Uffie’s aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. De toegang bedraagt €12,50. Studenten en of Vrienden van betalen €10,-. Via ons Social Ticket Service is het mogelijk voor mensen met wat minder draagkracht dit concert ook bij te wonen. Aanmelden kan via fttp@planet.nl