Entertainment

Kunstroute voert van Loenen naar Brummen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli wordt de zomerse kunst- en fietsroute ART-Brummen weer gehouden, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. “Uiteraard gelden tijdens dit weekend ook hier de huidige corona-maatregelen, zoals voldoende afstand houden van elkaar. Om deze reden zijn de drie ateliers van An Compagne, Trudy Dijkstra en Analies Martin niet geopend. Hun kunstwerken zijn bij Mieke Diekmann in Loenen te bewonderen”, vertelt Annie Elissen. “Van daaruit is het een prachtige route door het landschap van de Veluwezoom naar het dorp Brummen waar de overige vier locaties op loopafstand van elkaar te vinden zijn.”

Aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen, in de galerie en beeldentuin van Mieke Diekmann, zijn dus niet alleen haar eigen schilderijen en bronzen beelden te zien. De drie deelnemers van Art Brummen die niet in eigen atelier kunnen exposeren, laten bij Mieke een mooie collectie van hun werk zien. An Compagne heeft prachtige aquarelletjes gemaakt van de IJssel en ook een aantal van haar olieverfschilderijen zijn er te zien, waaronder een werk uit het jaarthema Jan Mankes. In hetzelfde thema werkt Trudy Dijkstra in haar olieverfschilderijen. Analies Martin laat verschillende objecten in keramiek zien. Daarnaast zijn er de kleurrijke schilderijen en stenen beelden van Jolanda van Hattum te vinden, de bronzen beelden van Lilli Cohen en de sieraden van Hetty Zuidgeest (titanium) en Henry Lenferink (zilver en brons). Er is een leuke looproute gecreëerd, zodat men op het gemak alles kan bekijken.

‘Beeldkracht, tijd en ruimte in proces samengebald’, luidt een tekst van Piet van Middelaar. Zijn beeldentuin en atelier zijn te vinden aan de Burgemeester de Wijslaan 22 in Brummen. Een veelzijdig kunstenaar, niet alleen beeldend maar ook in woorden. Bij Otto Koedijk aan de Zegerijstraat 35 in Brummen vindt men niet alleen zijn prachtige houtkunst, maar ook het werk van Jelle van de Ridder. Jelle (zie foto) wil in zijn schilderijen graag de oneindige complexiteit van de natuur laten zien.

Aan de Zegerijstraat 7a in Brummen is het ruime en lichte atelier van Annie Elissen te vinden, achter haar huis. Hier hoopt zij in het najaar weer te kunnen starten met haar cursussen en workshops. Momenteel werkt zij veelal met acryl, niet alleen op doek maar ook op objecten. Joop van Ulden, gevestigd aan de Kerkstraat 6 in Brummen, creëert met veel fantasie zijn prachtige vogel- en voederhuisjes. Voor meer informatie: www.art-brummen.nl.