Entertainment

Kunst in de Hal

BRUMMEN – Tot en met 26 april exposeren drie kunstcollega’s uit Doesburg, allen aangesloten bij het Kunstlabdoesburg, in de hal van het gemeentehuis van Brummen, Engelenburgerlaan 31.

Zij maken ‘lente’ in de hal met hun kunst: de bloemen en vogels van José Meuwese vormen samen met de pastelkrijttekeningen van Gea Corbeek een mooi en kleurrijk geheel, de sieraden van Yvon Bilderbeek maken het af.

José Meuwese maakt van papier-maché, karton, oude kleerhangers, acryl en vernis prachtige creaties: onder haar vaardige handen ontstaan kunst-eieren, vogels, gekleurde bokalen en kleurvolle rozen. Zonniger en kleurrijker wordt het niet.

Yvon Bilderbeek weet met zilverwerk ragfijne werken te maken: vooral in de mooie ‘bladvormen’ komt dit goed naar voren. Daarnaast zijn er ook grote ringen en armbanden met grotere schakels. De vitrinekast staat vol met haar sieraden: een lust voor het oog.

Gea Corbeek neemt de kijker mee de natuur in met haar sfeerimpressies. Juist de pastelkrijttekeningen die zij op deze expositie toont, geven dit prachtig weer: bos, zonlicht, bloemen, wolkenluchten en rust.

De openingstijden zijn: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.