Entertainment

Kunst door de Brievenbus exposeert!

ZUTPHEN – Een kunstproject voor ouderen wat verbindt, inspireert, motiveert en gelukkig maakt – dat is ‘Kunst door de Brievenbus’. Waar iets kleins en schijnbaar eenvoudigs een ware parel blijkt te zijn. Op vrijdag 28 juni gaan de deelnemers hun werken tentoonstellen.

Vanwege het grote succes vorig jaar, was er een tweede serie in Zutphen. Sinds januari deden zo’n veertig ouderen in Zutphen en Warnsveld mee aan het project ‘Kunst door de Brievenbus’ van Muzehof centrum voor de kunsten en Perspectief Zutphen. Om de week ontvingen ze per post een kunstopdracht waar ze thuis of in ’t Nut in Warnsveld, alleen of samen met een kennis of kleinkind, mee aan de slag konden gaan. “Om de week een cadeautje om helemaal vrolijk van te worden”.

De opdrachten zijn bedacht door kunstenaars. Ze kunnen worden gedaan met potlood, pen en andere spullen die men al in huis heeft. Een foto van het werk kon worden gedeeld. Op vrijdagmiddag 28 juni volgt een presentatie van alle kunstwerkjes.

Als afronding van een half jaar lang tekenen, schilderen en knutselen exposeren de trotse deelnemers hun werk. De deelnemers zullen deze middag aanwezig zijn en laten horen en zien wat de impact van dit project op hen is geweest – hun verhalen te horen, zoals het leren kennen van nieuwe mensen en het plezier om inspiratie en energie te krijgen door creativiteit.

Iedereen is welkom op de expositie van Kunst door de Brievenbus op 28 juni vanaf 13.00 uur in De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen.