Entertainment

Kick-off Poppunt Stedendriehoek

ZUTPHEN – Donderdag 15 februari staat bij Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1 in Zutphen, de lancering van het platform voor popmuziek in de Gelderse Stedendriehoek gepland: Poppunt Stedendriehoek. Tijdens deze avond, die om 20.00 uur begint, staat er volop lokaal muzikaal talent op het podium. Daarnaast is er ruimte om kennis te maken met popmakelaar Bart den Ouden. De toegang is vrij.

Poppunt Stedendriehoek is voortgekomen uit een wens van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen om een impuls te geven aan popcultuur binnen deze regio. Sinds september 2023 is popmakelaar Bart den Ouden aan de slag gegaan om inzichtelijk te krijgen waar lokaal talent behoefte aan heeft. Vanuit Poppunt Stedendriehoek kunnen lokale initiatieven die zich richten op popmuziek ondersteund worden. Denk aan het creëren van speelplekken en het (mede)organiseren van masterclasses of jamsessies. Met als doel ervoor zorgen dat de volgende drempel in een muzikale carrière verlaagd kan worden.

Tijdens de kick-off treden vier verschillende acts uit alle windstreken van de Gelderse Stedendriehoek op. Verwacht een uiteenlopend programma met een divers palet aan muzikale stromingen. Ook is er ruimte in het café om tussen de optredens door nog even met elkaar te praten onder het genot van een versnapering.

Poppunt Stedendriehoek is mogelijk gemaakt door Brummen, Lochem, Voorst, Zutphen, Apeldoorn en Provincie Gelderland. In afstemming met Poppunt Gelderland, Cultuur Oost en een stuurgroep bestaande uit Muzehof, Popcollege Zutphen, Hanzehof, Schouwburg Lochem, Mens en Welzijn Voorst, St. Welzijn Brummen en Cultureel contactpersoon Lochem.

Voor meer informatie: www.poppuntstedendriehoek.nl