Entertainment

Kerstconcert koor met Shirma Rouse

BRUMMEN – Het Brummens Mannenkoor (BMK) prijst zich gelukkig dit jaar weer een kerstconcert te kunnen organiseren. Het bijzondere aan het concert zal zijn dat het koor dit gaat verzorgen samen met de bekende zangeres Shirma Rouse. Het concert wordt gehouden in de Oude of Pancratiuskerk in Brummen op zaterdag 17 december vanaf 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.30 uur.

Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot een van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Shirma is geboren op Curaçao en opgegroeid op St. Eustatius. Haar muzikale carrière startte zij als achtergrondzangeres bij diverse bands en artiesten zoals Henny Vrienten en Anouk. Toen Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, werd Shirma Rouse door de Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival.

Het concertprogramma bestaat uit drie onderdelen, met allereerst het Brummens Mannenkoor met diverse (kerst)liederen, daarna het solo-optreden van Shirma Rouse met onder andere Joy to the world en Je vecht nooit alleen en als laatste blok een gezamenlijk optreden van Shirma met het BMK met onder andere Hallelujah en Feliz Navidad. Shirma Rouse zal op de piano worden begeleid door Melvin Nyavor en het BMK staat zoals gebruikelijk onder leiding van dirigent Henriette Hansma en wordt begeleid door pianist Gerard Geurts.

De toegangsprijs bedraagt  €10,- en kaarten zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Troost te Brummen (contant betalen) en Primera Eerbeek, bij de koorleden en zolang de voorraad strekt bij de aanvang van het concert in de kerk. Voor meer informatie, zie de website www.brummensmannenkoor.nl