Entertainment

Kermis in Brummen gaat aangepast door

BRUMMEN/EERBEEK – ‘Volg de regels, dan kan iedereen genieten!’ is de oproep van de organisatie van de kermis in Brummen. De traditionele Brummense kermis gaat namelijk, van zaterdag 22 tot en met maandag 24 augustus, aangepast én met het opvolgen van de coronaregels toch door.

De kermis wordt wel anders. Zo beperkt de kermis zich tot de attracties op het Marktplein en vindt er geen feest plaats. Burgemeester Van Hedel: ”Ik doe een dringend verzoek aan iedereen om het gezonde verstand te gebruiken bij alles wat u doet. Volg de huisregels, blijf thuis als u ziekteverschijnselen heeft of vermijd het terrein als het alsnog te druk wordt. Alleen dan kan iedereen genieten van de kermis in deze bijzondere tijd.”

Als mensen zich niet aan de regels houden is de burgemeester duidelijk: dan gaat het terrein (deels) dicht. Het terrein is omheind en heeft een afzonderlijke in- en uitgang. Bezoekers komen het kermisterrein op via de ingang ter hoogte van het pad naar de parkeerplaatsen van de Burgemeester Dekkerstraat.

Na een verplichte looproute langs de 17 attracties verlaat je het terrein via de Ambachtstraat. Er mag een maximaal aantal personen tegelijk op het terrein zijn. Er staan daarom tellers bij de in- en uitgang van het terrein. Op het terrein wordt in de gaten gehouden of het niet te druk wordt en of de 1,5 meter afstand wordt nageleefd. Buiten het terrein lopen handhavers rond.

Extra maatregelen
De kermis sluit dit jaar om 21.00 uur. Daarbij is het hele terrein alcoholvrij. Bij de ingang wordt gevraagd naar je telefoonnummer. Deze wordt alleen gebruikt voor bron- en contactonderzoek bij een mogelijke besmetting. Jongeren tot en met 18 jaar krijgen bij de ingang een bandje. Zij hoeven buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Na het desinfecteren van de handen mag men het terrein betreden. Ook bij de attracties staan desinfectiemiddelen.

Welke attracties komen er?
Voor de kleine kinderen zijn natuurlijk de draaimolen, zweefmolen, het eendjesspel, touwtjetrek en kop van jut aanwezig. De oudere jeugd kan zich vermaken in de autoscooter, cakewalk en de wip en swing mill. Wilt je jouw vaardigheden testen? Dan kan dat bij de schiettent, lucky cranes of de puncher. Ook aan verschillende eet- en drinkkramen ontbreekt het niet.

Verantwoordelijkheid
“Normaal heb ik het genoegen om traditioneel als burgemeester de kermis te openen. Dat gaat dit jaar niet door. In plaats daarvan maak ik van dit moment gebruik om in gesprek te gaan met de kermisexploitanten. Dit doe ik samen met politie en toezichthouders. Wij hebben immers een gezamenlijke verantwoording voor een goed verloop van het kermisweekend. Ik vertrouw daarbij ook op uw medewerking als mogelijke bezoeker”, sluit Alex van Hedel af.