Entertainment

Kennismaken met het voedselbos in Brummen

Het Brummense Voedselbos Nieuwe Erven verzorgt op de zaterdagen 25 juli en 29 augustus om 10.30 uur rondleidingen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken.

Sinds eind 2017 heeft Brummen een voedselbos in de openbare ruimte bij nieuwbouwwijk de Elzenbos. Je vindt er veel eetbare, ondersteunende en nuttige planten en bloemen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het vanaf de start een samenwerking is tussen de gemeente en vrijwilligers uit de buurt.

Het voedselbos is een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Door met de natuur mee te werken, heeft het voedselbos al veel droge maar ook heel natte periodes prima doorstaan. Het gebied heeft onder andere een bloemenentree, een ontmoetingsplaats met meubilair gemaakt van een lokale eik, een kleurrijke kruidenspiraal, een saladehaag, een ‘donker snoepbos’ vol verrassingen en nog veel meer. Allemaal bijzondere plekken die buurtbewoners samen met de gemeente hebben ontwikkeld. Hierover wordt verteld tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg.

De rondleidingen starten vanaf de ontmoetingsplaats. In geval van slecht weer met veel regen gaan de rondleidingen niet door. Individueel aanmelden hoeft niet, alleen groepen dienen zich op te geven via e-mail voedselbosnieuweerven@gmail.com. Voor meer informatie, zie: buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven en www.facebook.com/voedselbosnieuweerven