Entertainment

Kapelconcerten dit seizoen op andere locatie

Nadat in het vorige seizoen het coronavirus toesloeg, moesten de resterende Kapelconcerten worden geannuleerd. Podium en musici waren op slag hun inkomsten kwijt, de cultuur lag op z’n gat.

“Dan dient de vraag zich aan: hoe verder met het nieuwe seizoen 2020/2021? Dat programma  stond in februari al in de steigers. Door de anderhalvemetermaatregel is in de Kapel zelf slechts plaats voor zo’n 40 à 45 bezoekers, waardoor de concerten – financieel gezien – niet mogelijk zijn. Bovendien: komt het publiek na de zomer terug nu het virus nog niet is verslagen? Kortom, onzekerheid troef”, aldus Peter Buikstra.

“Maar: een crisis maakt ook creatief en de culturele armoede heeft al lang genoeg geduurd. Daarom presenteert de Kapel toch het programma voor 2020/2021, maar dan op een andere locatie. De Kapelconcerten werden al sinds 2013 ook aangeboden op de website en in de brochure van de Hanzehof in Zutphen. Deze samenwerking wordt nu geïntensiveerd. De Kapel heeft een gevarieerd concertprogramma van hoog (inter)nationaal niveau waarmee een groot publiek wordt bereikt uit heel Nederland; de Hanzehof heeft een van de mooiste concertzalen van het land. We zijn daarom verheugd te kunnen melden dat de Kapelconcerten in het seizoen 2020/2021 tot nadere aankondiging zullen plaatsvinden in de prachtige Buitensociëteit. In deze sfeervolle, professionele omgeving is er letterlijk en figuurlijk voldoende ruimte om te zorgen voor de veiligheid van bezoekers, musici en medewerkers. Van de plusminus 700 plaatsen kunnen er 190 worden gebruikt.”

De beide pijlers waarop de Kapelconcerten al jaren steunen, zijn ook nu weer variatie en kwaliteit. Het aantal concerten is zelfs uitgebreid, want ook de geannuleerde concerten van het vorige seizoen krijgen een nieuwe kans. Het seizoen begint daarom al op 13 september met een pianorecital door de Engelse pianist Alexander Ullman, de meest recente winnaar van het prestigieuze, internationale, driejaarlijkse Liszt Pianoconcours. Andere hoogtepunten zijn het uit zes jonge musici bestaande ensemble The Counterpoints & Friends. Zij waren de absolute verrassing van 2019 en brengen feestelijke en elegante muziek van Telemann en Vivaldi.

Verder onder andere twee klassiek geschoolde pianistes die, elk op een eigen concertvleugel, het theatrale aspect niet schuwen, een blaaskwintet dat het publiek von Kopf bis Fuss meeneemt naar de wereld van onder anderen Marlene Dietrich en de zwoele tango van Grupo del Sur met zangeres Valeria Mignaco, onder de titel De poëzie van het Zuiden.

Voor meer informatie: www.kapeloptrijsselt.nl en 0575-570521.