Entertainment

Kamermuziek brengt vijf toptalenten naar Brummen

BRUMMEN – De werkgroep Kamermuziek Brummen brengt zondag 26 november om 15.30 uur vijf toptalenten naar de Pancratiuskerk.

“We brengen het ADAM Quartet, samen met klarinettist Gerbrich Meijer. Zij traden in mei 2022 al samen op in Podium Witteman”, vertelt Bruno van der Werff. “Klarinettist Gerbrich Meijer is genomineerd als Nederlands Klassiek Talent 2023/2024 en zij krijgt derhalve een tournee langs concertzalen aangeboden. Daar is ze in dit seizoen dus ook mee bezig. U kunt haar op allerlei podia horen. Eerder kreeg zij de Grachtenfestival Award 2022 en ontving ze de Special Prize op de Carl Nielsen International Competition. Ze voltooide studies in Los Angeles en Kopenhagen. Kortom: zij staat aan het begin van een mooie carrière en is volop in ontwikkeling. En daarom is het zo leuk dat de werkgroep Kamermuziek haar voor de concertenreeks in Brummen kon vastleggen.”

Het ADAM Quartet bestaat sinds 2020 en zoekt met een frisse blik naar manieren om een eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Het ADAM Quartet maakt deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), waar het sinds 2022 de voltijds, tweejarige postacademische opleiding volgt. Ook hier dus jonge, zich ontwikkelende, eigentijdse musici.

Deze combinatie van vijf jonge, vrouwelijke musici brengt dan ook een veelkleurig programma: het legt verbinding tussen de 18de-eeuwse Mozart met het bekende Klarinet Kwintet, de jaren rond 1900 met het klarinetkwintet van Coleridge Taylor (bijgenaamd ‘de Black Mahler’) en de eerste helft van de twintigste eeuw van de Afro-Amerikaanse Florence Price met prachtige laat-romantische en herkenbare muziek.

Na afloop kunnen bezoekers hun indrukken met elkaar delen onder het genot van een gratis drankje. Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.brummencultuur.nl. Jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang na opgave via e-mail kamermuziek@brummencultuur.nl