Entertainment

Jazzduo in jarig Luxor

ZUTPHEN – Op zaterdag 30 september viert Luxor, Houtmarkt 64, het 105-jarige bestaan met een optreden van het gerenommeerde jazzduo Loek Dikker (pianist/componist) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon). Aanvang 20.00 uur.

Loek Dikker (pianist/componist) en Friedmar Hitzer (viool, violofoon) hebben een speelwijze waarin zij virtuoos muzikale sferen en muziekstijlen uit heden en verleden combineren. De optredens van het duo brengen een waarachtig muzikaal avontuur door de bijzondere instrumentatie en onverwachte wendingen in de uitvoeringen. Het optreden op zaterdag 30 september bij Luxor zorgt voor een feestelijk afsluiting van de dag, waarop het theater zijn 105-jarig bestaan viert met medewerkers en bezoekers.

Het duo trad eerder op in het jazzconcertgebouw Bimhuis, tijdens de culturele Zomerjazzfietstour Groningen, het sexy 50 Tinten Jazz Festival Nijmegen en meerdere malen in het vaudeville Pianola Museum. De concerten werden steevast enthousiast ontvangen door publiek en pers. JazzNu: ‘Op de ondoorgrondelijke wegen van de jazz maakte Dikker een glorieuze rentree, die mede te danken was aan violist Hitzer.’ JazzenZo: ‘Pianist Dikker laat sterke composities horen en zorgt voor een adembenemend duet.’ Ugenda: ‘Loeks stukken zijn parels en klinken als suites vol klassieke harmonieën en wendingen naar andere stijlen. Friedmar Hitzers vioolspel klinkt zonder opsmuk vol zigeunerbloed en -tranen en voegt zich vol overgave improviserend om de composities van Dikker heen.’

Tickets à €12,50 zijn verkrijgbaar via www.luxorzutphen.nl en aan de kassa in het theatercafé.