Entertainment

In Oost-Europese stijl het nieuwe jaar in

ZUTPHEN – Phion, orkest van Gelderland & Overijssel, luidt het nieuwe jaar in met feestmuziek uit Centraal- en Oost-Europa. Dirigent Henrik Schaefer, bekend van het televisieprogramma Maestro, leidt het orkest via Tsjechische en Hongaarse volksdansen van Dvořák, Kodály en Liszt naar de wervelende muziek van Slobodan Trkulja en Balkanopolis. Een feestelijker start van het nieuwe jaar is haast niet mogelijk, op zaterdag 7 januari vanaf 20.00 uur in Theater Hanzehof & Buitensociëteit.

Afwisselend programma
Op het programma staan Slavische dansen van Dvořák, waarvoor hij zich liet inspireren door bijvoorbeeld de furiant, de polka en de dumka. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën. 

Slobodan Trkulja & Balkanopolis 
Speciaal voor deze concerten heeft Phion het muzikale genie Slobodan Trkulja uitgenodigd. Hij brengt met zijn band Balkanopolis een stukje Balkan naar de concertzalen. De charismatische multi-instrumentalist, zanger en componist weet met zijn indrukwekkende stem het publiek steeds weer te ontroeren en op te zwepen. Hij creëerde zijn eigen bijzondere sound door traditionele Servische muziek, authentieke instrumenten, melodieën en ritmes te laten versmelten met nieuwe arrangementen en moderne instrumenten en speelstijlen. Hij trad onder andere op het Eurovisie Songfestival op met het Metropole Orkest.


Dirigent Henrik Schaefer.

Maestro Schaefer
Deze bijzondere concerten staan onder leiding van dirigent Henrik Schaefer. Hij is een zeer ervaren dirigent; veel mensen zullen hem bovendien kennen in de rol van juryvoorzitter van het televisieprogramma Maestro. Met veel plezier staat hij voor het orkest in deze vrolijke concerten.
Voor meer informatie en kaartverkoop: www.hanzehof.nl

Openingsfoto: Slobodan Trkulja en Balkanopolis.