Entertainment

In de voetsporen van Django Reinhardt

Het Marcia Bamberg Swing Quartet is zondagmiddag 18 februari van 14.30 tot 17.00 uur te gast bij Jazz at The Peacock in café/restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld.

De band bestaat inmiddels vijf jaar en is ontstaan tijdens het jaarlijkse Django Reinhardt Festival in Fontainebleau in Frankrijk. De bandleden bezochten dit evenement in 2018 en raakten zo in de ban van de heerlijke gipsy-swingmuziek die daar ten gehore werd gebracht, dat ze besloten een nieuwe band in die stijl te gaan formeren.

De Gipsy- of Manouche- jazz is in de jaren 30 binnen de Roma zigeunergemeenschap in Parijs ontstaan. De grondlegger van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt, die samen met onder anderen violist Stéphane Grappelli het ensemble Quintette du Hot Club de France vormde. Begeleid door haar kwartet, zingt Marcia met veel passie de meest prachtige Franse en Engelse gipsyjazz-liedjes. Ze heeft de oorspronkelijke zang teruggebracht in de nummers om de gipsymuziek toegankelijker te maken voor een breed publiek, dat meer gecharmeerd is van muziek met zang en zo deze gepassioneerde muziekstijl kan leren kennen en waarderen.

Op 11 november vorig jaar was het kwartet te zien op de Nederlandse televisie in het programma Ranking the Talent. Ze aanvaardden de eervolle uitnodiging om op 17 en 18 mei van dit jaar op het Django Festival Portugal te spelen. Het gaat inmiddels zo goed met de band, dat ze van hun grote nieuwe liefde hun beroep hebben gemaakt en nu als professionele band door het leven gaan. De bezetting luidt: Marcia Bamberg (zang), John Ligthart en Ronald Weel (gitaar), Daniël Gueli (contrabas).

De entreeprijs bedraagt €12,50. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl