Entertainment

In de herfstvakantie | Terug in de tijd of de toekomst in

Tijdens de herfstvakantie, tot en met 25 oktober, staan de Musea Zutphen in het teken van tijdreizen. Dit is het thema van de Nationale Museumkidsweek. Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn er leuke activiteiten te doen. Toegang tot de musea is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. Bij de Musea Zutphen vind je twee musea onder één dak: het cultuurhistorische Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak, hét museum voor figuratieve beeldende kunst van Nederland.

Gratis speurtocht

In Stedelijk Museum Zutphen zijn tien bijzondere en vreemde voorwerpen van vroeger verstopt. Voorwerpen waaraan niet zo snel te zien is wat het is en waarvoor ze werden gebruikt. Maar wat is het? Kinderen gaan samen met familie of vriendjes op pad en zoeken de oplossing. Deze activiteit is de hele herfstvakantie gratis te doen.

Stap in de tijdmachine

Op woensdag 21 oktober van 14.00 tot 15.30 uur kunnen kinderen meedoen met een creatieve workshop. Stap de tijdmachine in en ga terug in de tijd of de toekomst in. Hoe ziet die eruit in jouw eigen fantasiewereld?

Een reis door de tijd

Het Stedelijk Museum Zutphen is een soort tijdmachine; van de IJstijd tot het Stenen Tijdperk naar de Middeleeuwen, je reist overal voorbij. Tijdreizen kan écht. Tijdens de Museumkidsweek stappen kinderen in een echte tijdmachine en komen meer te weten over tijdreizen. Een expert van Sterrenwacht Phoenix uit Lochem komt deze dag speciaal naar de musea om te laten zien hoe dit werkt. Met allerlei prachtige beelden, filmpjes en een speciaal astronomisch programma laat hij zien waar wij ons in het heelal bevinden en laat hij kinderen via onze eigen planeten heel ver de ruimte in reizen, op weg naar al die sterren die ’s avonds aan de hemel te zien zijn. Op vrijdag 23 oktober elk uur tussen 12.00 en 16.00 uur. Deze activiteit is gratis.

Griezelen in de musea

Tijdens Halloween op zaterdag 31 oktober openen de deuren van de Musea Zutphen van 19.00 tot 20.30 uur. De musea zijn geheel donker. In de musea zijn griezelige figuren die spannende verhalen vertellen. Durf jij het aan? De voorstelling is doorlopend. Ouders mogen niet mee de musea in en kunnen vlakbij wachten. Meer informatie over deze activiteiten is te vinden op www.museazutphen.nl/activiteiten.