Entertainment

Harm Edens boeksignering op zondag 27 juni in Zutphen

Zutphenaar Harm Edens signeert op zondag 27 juni van 14.00 tot 15.00 uur zijn nieuwe boek bij Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19.

In de jaren zestig groeit Harm Edens op in een gezin waarin hij vaak het gevoel heeft dat hij er niet bij hoort. Hij lacht om dingen waar niemand de humor van inziet, ziet dingen die niemand ziet en zegt dingen die niemand begrijpt. Totdat hij kennismaakt met Groot-Brittannië en zijn inwoners.

In zijn boek Volkomen onnatuurlijk gedrag probeert Harm te achterhalen waarom hij zich zo thuis voelt op de Britse eilanden. Hij neemt de lezer mee op reis van het zuidelijkste puntje van Ierland tot de meest westelijke eilanden van Schotland naar Sint Kilda. Hij laat ondertussen zijn gedachten de vrije loop, herbeleeft zijn jeugd en deelt herinneringen, verhalen en momenten uit zijn leven. Het resultaat is een openhartig, humoristisch coming of age-verhaal, over een jongen die zijn thuis aan de andere kant van de Noordzee vond.

Harm Edens (1961) is scenarioschrijver, programmamaker en presentator. Hij schreef voor verschillende comedyseries, zoals Het Zonnetje in Huis, SamSam en In de Vlaamsche pot. Daarnaast is hij presentator van het succesvolle televisieprogramma Dit was het nieuws, dat in 2021 vijfentwintig jaar bestaat, Tien voor taal en het 4Daagse Journaal, en zet hij zich al twee decennia in voor een betere, duurzame wereld.