Entertainment

Half uurtje terug naar 14de eeuw

Wil je deze herfstvakantie een onvergetelijk uitje? Laat je verrassen door de multimediashow De Herberg van Gelre in Het Koelhuis en reis mee naar het jaar 1351. Laat je verrassen door de personages, droom weg bij de animaties maar pas op… het decor kán bewegen.

Storyroom Zutphen vertelt op een nieuwe en unieke manier verhalen over de geschiedenis van Zutphen en Gelre. De Herberg van Gelre is een half uur durende multimediashow met geprojecteerde animaties, personages, acteurs en bewegende decorelementen in een extra bijzondere setting; namelijk de kelder van Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1.

Jong en oud
De show gaat op donderdag 14 oktober in première en is te zien van vrijdag 15 oktober tot en met zaterdag 23 oktober. Het Koelhuis is de industriële locatie in Oost-Nederland en de robuuste kelder geeft een extra bijzondere lading aan de show die leuk is voor iedereen van 8 tot 80 én ouder. Initiatiefnemers zijn Chris Slagter en Remco de Vries van Storyroom Zutphen: “Met onze multimediashow vertellen we op een heel nieuwe manier verhalen uit de geschiedenis. Uniek in Nederland en ik kijk er naar uit om de show als eerste te laten zien in Zutphen.”

Ontmoet de Reinouds
Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt. Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Onder zijn leiding gaan we terug naar de 14de eeuw en komen we terecht in een kwakkelende herberg. We volgen de Hanzeroute en zijn aanwezig bij het ontstaan van het Hertogdom Gelre. Daar ontmoeten we ook Reinoud de Eerste tot en met Reinoud de Vierde. Hier en daar komen we langs een kerker en een kloostergalerij met het ongezouten commentaar van de stamgasten, die wel van een beetje spanning houden…

De Herberg van Gelre is te zien van 15 tot en met 23 oktober op diverse tijdstippen per dag. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en kaarten kosten 8,50 euro per persoon. Een coronatoegangsbewijs is vereist. Voor meer informatie: www.storyroomzutphen.nl