Entertainment

Grote passie voor de blues

WARNSVELD – De uit Utrecht stammende band Blues Shack is als het ware organisch ontstaan. Een aantal muzikanten met een grote passie voor de blues maakte wekelijks muziek in een klein Utrechts kroegje met een piepklein podium. Dat liep allemaal zo lekker en de reacties waren zo positief, dat ze in 2018 besloten Blues Shack op te richten.

Al snel kwamen de successen: veel optredens, ook bij bekende festivals, en het opnemen van drie cd’s met blues, soul en gospel. Op zondag 21 april treden ze, in het kader van Jazz at the Peacock, op bij De Pauw in Warnsveld, waar ze de bezoekers terugvoeren naar de oude jazz- en bluesclubs van de jaren 50, met muziek van onder anderen Etta James, Willy Dican, Nina Simone en T-Bone Walker.

Bandoprichters Ies Wiechers en Simon Bullock zijn vastbesloten hun optreden authentiek, spontaan en leuk te houden. Geen ‘doodgerepeteerde’ stukken dus: ieder bandlid brengt zijn eigen stijl en energie naar het podium. Leadzangeres Loes Jongerling weet met haar krachtige, warme stemtimbre, dat je doet denken aan de grote jazz- en bluesdiva’s van weleer, haar publiek volledig te pakken, en dat alles staat garant voor een dynamisch en hartverwarmend optreden. Bandbezetting: Loes Jongerling (zang), Ies Wiechers (gitaar), Simon Bullock (bluesharp), Marcel Poeze (drums), Christian Johansson (toetsen), Mich  Buschman (bas).

Het concert vindt zondag 21 april van 14.30 tot 17.00 uur plaats in café-restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. De entreeprijs bedraagt €12,50. Kaarten zijn die dag vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. Voor meer informatie: www.jazzandsozutphen.nl