Entertainment

Goed nieuws! World Press Photo gaat door

Bezoekers tijdens de tentoonstelling World Press Photo in de Walburgiskerk te Zutphen. (Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

World Press Photo in Zutphen gaat door deze zomer! Hoewel het na zes jaar inmiddels een vanzelfsprekendheid lijkt dat de internationale fototentoonstelling elke zomer in Zutphen te zien is, was het nu toch spannend door de aanhoudende pandemie. Echter is nu de kogel door de kerk: van 9 juli tot en met 1 augustus is de expositie te zien in de Walburgiskerk.

“We zijn zeer verheugd dat het toch kan doorgaan. Het bleef zo lang zo spannend of de versoepelingen op tijd zouden komen. Jaarlijks komen duizenden mensen naar Zutphen voor de tentoonstelling en we hopen ook nu weer veel bezoekers naar de binnenstad te trekken. We verwachten met name veel Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land, maar wellicht kunnen we dit jaar ook weer buitenlandse toeristen verwelkomen. Natuurlijk volgen we alle regels van het RIVM op. Immers, de veiligheid van de bezoekers en onze vrijwilligers staat voorop”, aldus bestuurslid Patrick van Gemert.

World Press Photo 2021: The first embrace. Rosa Luzia Lunardi (85) wordt op 5 augustus omhelsd door verpleegster Adriana Silva da Costa Souza in het verzorgingshuis Viva Bem, São Paulo, Brazilië. (Foto: Mads Nissen, Politiken, Panos Pictures)

64 editie

Bezoekers van de tentoonstelling dienen zich aan het protocol te houden. “Bij de entree op www.worldpressphotoinzutphen.nl zullen de regels weer duidelijk worden gecommuniceerd. Afgelopen jaar hebben we gezien dat vooraf reserveren prima werkt. Ook de vaste route door de tentoonstelling en het boekje met de bijschriften werden bijzonder op prijs gesteld door de bezoekers. Ook dit jaar zullen zij op eenzelfde wijze de tentoonstelling kunnen bezichtigen.”

Reserveer tickets

In de kerk zullen zij weer een indrukwekkende serie foto’s te zien krijgen. Een internationale jury koos de winnaars in de acht categorieën van deze 64e editie van de jaarlijkse wedstrijd. Overall winnaar is de foto The first embrace van de Deense fotograaf Mads Nissen. “Hij is geen onbekende van ons, want in 2015 won hij ook al de World Press Photo met zijn foto van Jon en Alex. Mads Nissen kwam toen zelfs naar Zutphen om over zijn werk te vertellen”, brengt Van Gemert graag in herinnering.

Deze en alle andere winnende foto’s in alle categorieën, zowel enkelbeeld als series, zijn vanaf 9 juli in Zutphen te zien. Wie de tentoonstelling wil bezoeken, kan binnenkort reserveren op de website www.worldpressphotoinzutphen.nl voor een tijdsslot. De tickets kosten 5 euro per persoon. Voor meer informatie op website.