Entertainment

Gelauwerde auteur op praatstoel in Brummen

Foto: Marie-Jeanne van Hövell tot Westervliet

De Boekensteun verzorgt, in samenwerking met Primera XL Brummen, een online interview met Oek de Jong op vrijdag 26 maart van 15.00 tot 16.00 uur. Iedereen die interesse heeft, kan achter de laptop of computer meekijken en luisteren naar het verhaal van deze schrijver.

Elk seizoen maakt de Boekensteun een programma met diverse schrijvers en dichters. Het programma kon dit jaar door corona niet doorgaan. Daarom is besloten om een schrijver online te interviewen. Neerlandicus Machteld van Soest-Hartman uit Brummen gaat Oek de Jong interviewen. Van Soest heeft jaren gewerkt als docent Nederlands en begeleidt diverse leesclubs. Oek de Jong was bereid mee te werken en naar Bibliotheek Brummen te komen voor de opname hiervan.

Oek de Jong (1952) bracht zijn jeugd door in Dokkum en Goes. Hij studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan. Van zijn werk werden ruim 500.000 exemplaren verkocht, het werd in negen talen vertaald en bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs, F. Bordewijkprijs (2x), Busken Huetprijs en de Gouden Uil. Daarnaast werd hij viermaal genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Uil. Zijn nieuwe roman Zwarte schuur verscheen op 3 september 2019. Hiervoor ontving hij de Boekenbon Literatuurprijs.

Voor donateurs is de opname gratis. Zij ontvangen de link via het secretariaat van de Boekensteun. Niet-leden kunnen zich aanmelden via de website www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Zij betalen €5,-. Een dag voor de opname ontvangt men de link naar het interview. Het is mogelijk om het interview op een later tijdstip te bekijken.