Entertainment

Filmavond voor jongeren met autisme bij Cinemajestic

“Samen van een film genieten, waarbij jongeren met autisme elkaar daarna kunnen ontmoeten in een ongedwongen sfeer, is een verrassend idee van Ella. Wij geven daarom graag gehoor aan de wens van haar om een speciale filmavond te organiseren. Leeftijdsgenoten kunnen elkaar ontmoeten in een prikkelarme omgeving”, aldus Nick Klunder van Cinemajestic. De film Casanova’s draait maandagavond 26 oktober om 19.00 uur.

Deze prikkelarme omgeving realiseert de bioscoop, gevestigd aan Dreef 8 te Zutphen, door de digitale schermen, de achtergrondmuziek en het omroepsysteem niet te gebruiken. Hiernaast wordt de film vertoond zonder voorfilms en reclames. Bediening in de zaal zal plaatsvinden voordat de film van start gaat, zodat alle bezoekers in rust kunnen genieten van de film Casanova’s. Na de film is het mogelijk om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Voor veel jongeren met autisme kan dat spannend zijn en daarom heeft Cinemajestic twee professionals die begeleiding bieden.

Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas, die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s. Kaarten à 15 euro (inclusief één gratis drankje) zijn te bestellen via telefoon 06-28806313 of e-mail info@cinemajestic.nl

Veiligheid in de bioscoop

De veiligheid en het welzijn van de bezoekers staan voorop. Daarom kunnen bezoekers online niet alle stoelen selecteren; zo garandeert Cinemajestic anderhalve meter afstand tussen de bezoekers. Ook heeft de bioscoop vaste looproutes en aanduidingen. Om spreiding van de bezoekers te garanderen, starten geen films gelijktijdig en kunnen bezoekers sneller de zalen in gaan.